ալյուր ցորենի
թարգմանություն՝ на русском - пшеничная мука , in English - wheat flour
Ցորենի ալյուրը ստանում են ցորենի հացահատիկից, որը համարվում է ալյուրի ամենատարածված տեսակը: Ցորենի ալյուրը պարունակում է սպիտակուցներ, ածխաջրեր, ճարպեր, թաղանթանյութ, վիտամիններ, ֆերմենտներ, ֆոսֆոր, երկաթ, կալցիում և հանքային նյութեր։ Այն օգտագործվում է հացի, ձավարի, մակարոնի, հրուշակեղենի արտադրության մեջ։
Ահա բաղադրատոմսեր, որոնցում կիրառվում է ցորենի ալյուրը։
Հոթ-դոգ
Արքայական բուլկիներ
Չինական թխվածքաբլիթներ՝ գուշակությամբ
Տորթ «Կրակե հովազ»
Խնձորով եվ ընկույզով պիրոգ
Հավով եվ սնկով բլիթ
Պանրե տաշեղներ
Հավի խրթխրթան թևիկներ
Համեղ թխվածք դդմիկով