ալյուր ցորենի
թարգմանություն՝ на русском - пшеничная мука , in English - wheat flour
Ցորենի ալյուրը ստանում են ցորենի հացահատիկից, որը համարվում է ալյուրի ամենատարածված տեսակը: Ցորենի ալյուրը պարունակում է սպիտակուցներ, ածխաջրեր, ճարպեր, թաղանթանյութ, վիտամիններ, ֆերմենտներ, ֆոսֆոր, երկաթ, կալցիում և հանքային նյութեր։ Այն օգտագործվում է հացի, ձավարի, մակարոնի, հրուշակեղենի արտադրության մեջ։
Ահա բաղադրատոմսեր, որոնցում կիրառվում է ցորենի ալյուրը։

Հոթ-դոգ

Արքայական բուլկիներ

Չինական թխվածքաբլիթներ՝ գուշակությամբ

Տորթ «Կրակե հովազ»

Խնձորով եվ ընկույզով պիրոգ

Հավով եվ սնկով բլիթ

Պանրե տաշեղներ

Հավի խրթխրթան թևիկներ

Համեղ թխվածք դդմիկով