ալյուր
թարգմանություն՝ на русском - мука, in English - flour
Ալյուրը ստացվում է ցորենի հատիկներից: Ընդ որում, տարբեր տեսակներից ստացվում է տարբեր որակի ալյուր:
Օրինակ՝ մակարոնեղեն և պաստա արտադրելու համար միշտ ընտրում են ցորենի պինդ տեսակներից ստացված ալյուրը:
Խմորեղենի և թխվածքների համար գերադասելի է ընտրել բարձր որակի ալյուր:
Ստորև կարող եք գտնել ալյուրից պատրաստվող ամենահամեղ բաղադրատոմսերը:
Բրաունի բալով, ընկույզով ու կաթնաշոռով
Նորվեգական թխվածքաբլիթ
Խնձորով կրամբլ
Հայկական կաթնահունց
Թթվասերային կարկանդակ խնձորով ու դարչինով
Հավով ֆրիկասե
Կաթնաշոռային կուլիչ իտալական մերենգայով
Շոկոլադե կուլիչ
Զատիկի նապաստակներ
Շոկոլադե թխվածքաբլիթ կոկոսի միջուկով
Չամիչով պահքային կեքս
Շոկոլադով ու նարնջով կարկանդակ