ալյուր
թարգմանություն՝ на русском - мука, in English - flour
Ալյուրը ստացվում է ցորենի հատիկներից: Ընդ որում, տարբեր տեսակներից ստացվում է տարբեր որակի ալյուր:
Օրինակ՝ մակարոնեղեն և պաստա արտադրելու համար միշտ ընտրում են ցորենի պինդ տեսակներից ստացված ալյուրը:
Խմորեղենի և թխվածքների համար գերադասելի է ընտրել բարձր որակի ալյուր:
Ստորև կարող եք գտնել ալյուրից պատրաստվող ամենահամեղ բաղադրատոմսերը:
Սպիտակ սոուս պիցցայի համար
Տորթ «Կնոջ մատներ»
Շոռակարկանդակ
Կարտոֆիլով կարկանդակներ ջեռոցում
Տորթ խտացրած կաթով
Հայկական հալվա
Խոզապուխտով ու հավի մսով կարկանդակ
Տորթ «Երանություն»
Մեղրով թխվածքաբլիթներ առանց ձվի
Տորթ «Շախմատ»
Դարչինով թխվածքաբլիթներ
Գետնանուշով հալվող թխվածքաբլիթներ