ալյուր
թարգմանություն՝ на русском - мука, in English - flour
Ալյուրը ստացվում է ցորենի հատիկներից: Ընդ որում, տարբեր տեսակներից ստացվում է տարբեր որակի ալյուր:
Օրինակ՝ մակարոնեղեն և պաստա արտադրելու համար միշտ ընտրում են ցորենի պինդ տեսակներից ստացված ալյուրը:
Խմորեղենի և թխվածքների համար գերադասելի է ընտրել բարձր որակի ալյուր:
Ստորև կարող եք գտնել ալյուրից պատրաստվող ամենահամեղ բաղադրատոմսերը:
Ընկույզով տորթ իրիսային կրեմով
Տարտալետկա “Ծաղիկներ”
Թխվածք կիտրոնով
Տորթ «Նապոլեոն» մրգային կրեմով
Մեղրով բիսկվիթ ընկույզով և շոկոլադե ջնարակով
Պնդուկով տորթ սերուցքային և սրճային մուսսով
Բակլավա
Նախուտեստ ծովախեցգետնի ձողիկներով
Արագ նապոլեոն
Տավարի միս ` համեմունքներով
Ռուլետ կաթնաշոռային կրեմով
Էկլերներ բեզեով