ալյուր
թարգմանություն՝ на русском - мука, in English - flour
Ալյուրը ստացվում է ցորենի հատիկներից: Ընդ որում, տարբեր տեսակներից ստացվում է տարբեր որակի ալյուր:
Օրինակ՝ մակարոնեղեն և պաստա արտադրելու համար միշտ ընտրում են ցորենի պինդ տեսակներից ստացված ալյուրը:
Խմորեղենի և թխվածքների համար գերադասելի է ընտրել բարձր որակի ալյուր:
Ստորև կարող եք գտնել ալյուրից պատրաստվող ամենահամեղ բաղադրատոմսերը:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/pxrun-txvacqablit-8-420x400.jpg)
Փխրուն թխվածքաբլիթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tort-shokolade-mussov-nutellayov-19-420x400.jpg)
Տորթ շոկոլադե մուսսով և նուտելլայով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/havi-msov-xortik-totikner-17-420x400.jpg)
Հավի մսով խորտիկ «Տոտիկներ»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/shertavor-xmor-12-420x400.jpg)
Շերտավոր խմոր
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tort-kivi-15-420x400.jpg)
Տորթ «Կիվի»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/kiyevyan-kotlet-13-420x400.jpg)
Կիևյան կոտլետ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/bulki-yepac-kremi-mijukov-13-420x400.jpg)
Բուլկի եփած կրեմի միջուկով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/super-shokolade-tort-7-420x400.jpg)
Սուպեր շոկոլադե բիսկվիթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/txvacqablit-shokolade-zoler-12-420x400.jpg)
Թխվածքաբլիթ «Շոկոլադե զոլեր»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tort-orbita-22-420x400.jpg)
Տորթ «Օրբիտա»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/bulki-buchteln-serucov-17-420x400.jpg)
Բուլկի «Buchteln» սերուցքով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/kokosov-kitronov-tort-14-420x400.jpg)
Կոկոսով և կիտրոնով տորթ