ալյուր
թարգմանություն՝ на русском - мука, in English - flour
Ալյուրը ստացվում է ցորենի հատիկներից: Ընդ որում, տարբեր տեսակներից ստացվում է տարբեր որակի ալյուր:
Օրինակ՝ մակարոնեղեն և պաստա արտադրելու համար միշտ ընտրում են ցորենի պինդ տեսակներից ստացված ալյուրը:
Խմորեղենի և թխվածքների համար գերադասելի է ընտրել բարձր որակի ալյուր:
Ստորև կարող եք գտնել ալյուրից պատրաստվող ամենահամեղ բաղադրատոմսերը:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tort-tropikana-16-420x400.jpg)
Տորթ «Տրոպիկանա»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/txvacq-kurabie-17-420x400.jpg)
Թխվածքաբլիթ «Կուրաբիե»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/vanilayin-bulkiner-15-420x400.jpg)
Վանիլային բուլկիներ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/ciranov-tort-16-420x400.jpg)
Ծիրանով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tort-vagr-19-420x400.jpg)
Տորթ զոլավոր բիսկվիթով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/haykakan-lavash-tavayi-mej-17-420x400.jpg)
Հայկական լավաշ թավայի մեջ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tort-tandz@-karameli-mej-20-420x400.jpg)
Տորթ «Տանձը կարամելի մեջ»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/pamejana-smbukov-6-1-420x400.jpg)
Պարմեջանա սմբուկով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tnakan-lapsha-13-420x400.jpg)
Տնական լափշա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/biskvitayin-rulet-dzmeruk-21-420x400.jpg)
Բիսկվիթային ռուլետ «Ձմերուկ»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/shertavor-xmor-aranc-xmorishi-23-420x400.jpg)
Շերտավոր խմոր առանց խմորիչի
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/shtreyzelyan-tort-12-420x400.jpg)
Շտրեյզելյան տորթ