ալյուր
թարգմանություն՝ на русском - мука, in English - flour
Ալյուրը ստացվում է ցորենի հատիկներից: Ընդ որում, տարբեր տեսակներից ստացվում է տարբեր որակի ալյուր:
Օրինակ՝ մակարոնեղեն և պաստա արտադրելու համար միշտ ընտրում են ցորենի պինդ տեսակներից ստացված ալյուրը:
Խմորեղենի և թխվածքների համար գերադասելի է ընտրել բարձր որակի ալյուր:
Ստորև կարող եք գտնել ալյուրից պատրաստվող ամենահամեղ բաղադրատոմսերը:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/havi-tevikner-barbeqyu-sousi-mej-6-420x400.jpg)
Հավի թևիկներ «Բարբեքյու» սոուսի մեջ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/kiyevyan-tort-12-420x400.jpg)
Կիևյան տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/nrbablitnerov-tort-hataptxayin-sousov-10-420x400.jpg)
Նրբաբլիթով տորթ հատապտղային սոուսով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/chesscake-devis-food-15-420x400.jpg)
Չիզքեյք «Devil’s Food»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/axander-yepovi-kremov-hataptuxnerov-12-420x400.jpg)
Աղանդեր եփովի կրեմով և հատապտուղներով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/tort-tropeziene-15-420x400.jpg)
Տորթ «Tropezienne»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/gazarov-cheescake-9-420x400.jpg)
Գազարով չիզքեյք
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/nrbablitnerov-axander-hungarakan-dzevov-7-420x400.jpg)
Նրբաբլիթներով աղանդեր հունգարական ձևով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/tort-trchni-kat-12-420x400.jpg)
Տորթ «Թռչնի կաթ»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/marmarya-cheescake-14-420x400.jpg)
Մարմարյա չիզքեյք
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/mexrov-tort-17-420x400.jpg)
Մեղրով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/shokolade-tort-opera-14-420x400.jpg)
Շոկոլադե տորթ Օպերա