ալյուր
թարգմանություն՝ на русском - мука, in English - flour
Ալյուրը ստացվում է ցորենի հատիկներից: Ընդ որում, տարբեր տեսակներից ստացվում է տարբեր որակի ալյուր:
Օրինակ՝ մակարոնեղեն և պաստա արտադրելու համար միշտ ընտրում են ցորենի պինդ տեսակներից ստացված ալյուրը:
Խմորեղենի և թխվածքների համար գերադասելի է ընտրել բարձր որակի ալյուր:
Ստորև կարող եք գտնել ալյուրից պատրաստվող ամենահամեղ բաղադրատոմսերը:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/tort-frezie-20-420x400.jpg)
Տորթ ”Ֆրեզիե”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/yepac-xmor-katov-5-420x400.jpg)
Եփած խմոր կաթով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/xndzorov-tort-norovi-24-420x400.jpg)
Խնձորով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/mexrov-tort-hapalasi-kremov-23-420x400.jpg)
Մեղրով տորթ հապալասի կրեմով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/krokerner-havi-msov-panrov-11-420x400.jpg)
Կրոկետներ հավի մսով և պանրով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/tort-ferrero-rocher-11-420x400.jpg)
Տորթ “Ferrero rocher”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/pqablit-xtacrac-katov-4-420x400.jpg)
Փքաբլիթներ խտացրած կաթով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/xaxoxov-@nkuyzov-tort-10-420x400.jpg)
Խաղողով և ընկույզով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/shokolade-fondan-8-420x400.jpg)
Շոկոլադե ֆոնդան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/kakachov-@nkuyzov-tort-420x400.jpg)
Կակաչով և ընկույզով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/jnarakapat-pqablitner-5-1-420x400.jpg)
Ջնարակապատ փքաբլիթներ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/germanakan-pirog-kuxen-10-420x400.jpg)
Գերմանական պիրոգ ”Կուխեն”