ալյուր
թարգմանություն՝ на русском - мука, in English - flour
Ալյուրը ստացվում է ցորենի հատիկներից: Ընդ որում, տարբեր տեսակներից ստացվում է տարբեր որակի ալյուր:
Օրինակ՝ մակարոնեղեն և պաստա արտադրելու համար միշտ ընտրում են ցորենի պինդ տեսակներից ստացված ալյուրը:
Խմորեղենի և թխվածքների համար գերադասելի է ընտրել բարձր որակի ալյուր:
Ստորև կարող եք գտնել ալյուրից պատրաստվող ամենահամեղ բաղադրատոմսերը:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/viennakan-vafli-4-420x400.jpg)
Վիեննական վաֆլի
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/ekler-epac-kremov-9-420x400.jpg)
Էկլերներ եփած կրեմով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/buxacha-7-420x400.jpg)
Բուգացա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/arag-txvacqablit-tavayi-mej-11-420x400.jpg)
Արագ թխվածքաբլիթ թավայի մեջ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/mikado-10-420x400.jpg)
Տորթ «Միկադո»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/tort-krembo-shokoladi-mej-5-420x400.jpg)
Տորթ ”Կրեմբո շոկոլադի մեջ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/pirog-havi-msov-srtov-11-420x400.jpg)
Պիրոգ հավի սրտով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/mexrov-tort-10-420x400.jpg)
Մեղրով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/txvacqner-shertavor-xmorov-bali-mijukov-7-420x400.jpg)
Թխվածքներ շերտավոր խմորով և բալի միջուկով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/shokolade-txvacq-balov-13-420x400.jpg)
Շոկոլադե թխվածք բալով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/tart-epac-kremov-aznvamoriov-24-420x400.jpg)
Տարտ եփած կրեմով և ազնվամորիով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/tartaletkayi-xmor-6-420x400.jpg)
Տարտալետկայի խմոր