ալյուր
թարգմանություն՝ на русском - мука, in English - flour
Ալյուրը ստացվում է ցորենի հատիկներից: Ընդ որում, տարբեր տեսակներից ստացվում է տարբեր որակի ալյուր:
Օրինակ՝ մակարոնեղեն և պաստա արտադրելու համար միշտ ընտրում են ցորենի պինդ տեսակներից ստացված ալյուրը:
Խմորեղենի և թխվածքների համար գերադասելի է ընտրել բարձր որակի ալյուր:
Ստորև կարող եք գտնել ալյուրից պատրաստվող ամենահամեղ բաղադրատոմսերը:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/bestroganov-8-420x400.jpg)
Բեֆստրոգանով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/tort-aznvamoriov-tryufel-18-420x400.jpg)
Տորթ ”Ազնվամորիով տրյուֆել”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/karkandak-karamelayin-kremov-10-420x400.jpg)
Կարկանդակ կարամելային կրեմով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/cheesecake-hataptxayin-jeleov-7-420x400.jpg)
Չիզքեյք հատապտղային ժելեով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/tnakan-shorakarkandak-7-420x400.jpg)
Տնական շոռակարկանդակ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/hreshtakayin-biskvitov-tort-6-420x400.jpg)
«Հրեշտակային» բիսկվիթով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/biskvit-bali-jeleov-13-420x400.jpg)
Բիսկվիթ ՝ բալի ժելեով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/xndzorov-mexrov-bulki-5-420x400.jpg)
Խնձորով և մեղրով բուլկի
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/karkandak-monblan-9-420x400.jpg)
Կարկանդակ ”Մոնբլան”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/katnashorayin-tort-biskvitayin-ruletov-16-420x400.jpg)
Կաթնաշոռով տորթ բիսկվիթային ռուլետներով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/darchinov-keqs-14-420x400.jpg)
Դարչինով կեքս
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/milfey-ddumov-8-420x400.jpg)
Միլֆեյ դդումով