ալյուր
թարգմանություն՝ на русском - мука, in English - flour
Ալյուրը ստացվում է ցորենի հատիկներից: Ընդ որում, տարբեր տեսակներից ստացվում է տարբեր որակի ալյուր:
Օրինակ՝ մակարոնեղեն և պաստա արտադրելու համար միշտ ընտրում են ցորենի պինդ տեսակներից ստացված ալյուրը:
Խմորեղենի և թխվածքների համար գերադասելի է ընտրել բարձր որակի ալյուր:
Ստորև կարող եք գտնել ալյուրից պատրաստվող ամենահամեղ բաղադրատոմսերը:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/panrov-dzvov-xortik-7-420x400.jpg)
Պանրով և ձվով խորտիկ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/spas-9-420x400.jpg)
Սպաս
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/katnahsorov-bananov-oladi-8-420x400.jpg)
Կաթնաշոռով և բանանով օլադի
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/shokolade-bulki-astx-7-420x400.jpg)
Շոկոլադե բուլկի ”Աստղ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/karmir-bazukov-katnashorov-rulet-9-420x400.jpg)
Կարմիր բազուկով և կաթնաշոռով ռուլետ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/ekler-23-420x400.jpg)
Էկլեր
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/nrbablitov-xortik-tort-8-420x400.jpg)
Նրբաբլիթով խորտիկ-տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/tort-mikado-19-420x400.jpg)
Տորթ Միկադո
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/getnanushov-paxlava-10-420x400.jpg)
Գետնանուշով փախլավա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/shokolade-napoleon-20-420x400.jpg)
Շոկոլադե նապոլեոն
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/mexrov-tort-amanorya-20-420x400.jpg)
Մեղրով տորթ ”Ամանորյա”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/ekler-karap-24-420x400.jpg)
Էկլեր ”Կարապներ”