աղ կիտրոնի
թարգմանություն՝ на русском - лимонная кислота, in English - citric acid
Կիտրոնի աղ ` նույն ինքը կիտրոնաթթու։ Վաճառվում է ցանկացած մթերային խանութում՝ համեմունքների բաժնում:
Այն լայն կիրառություն ունի խոհարարության մեջ: Օրինակ, այն ավելացնում են եթե պետք է թթվություն հաղորդել սոուսին, աղցանին կամ կրեմին։ Իսկ մեկ պտղունց կիտրոնաթթուն կօգնի ավելի արագ ստանալ թանձր ու պինդ բեզե:
Կիտրոնաթթվով պատրաստում են ժելեներ, հրուշակղեն, պահածոներ, ջեմեր, սառեցված մթերքներ, թեյեր և ըմպելիքներ:
Կիտրոնի աղով բաղադրատոմսերի մի մասին կարող եք ծանոթանալ հետևելով ստորև ներկայացված հղումներին։
Թխվածք ”Կրեմով կոներ”
Կոնֆետ «Թռչնի կաթ»
Պանրով և կաթնաշոռով կարկանդակ
Տորթ Տրյուֆել
Ղադեիֆ
Եփած խտացրած կաթ
Տորթ «Թռչնի կաթ»
Տորթ «Թռչնի կաթ»
Տարտալետկաներ մուրաբայով և կրեմով
Տորթ կիտրոնի կրեմով
Ելակով և նուշով տորթ
Տորթ «Թռչնի կաթ»