աղ կիտրոնի
թարգմանություն՝ на русском - лимонная кислота, in English - citric acid
Կիտրոնի աղ ` նույն ինքը կիտրոնաթթու։ Վաճառվում է ցանկացած մթերային խանութում՝ համեմունքների բաժնում:
Այն լայն կիրառություն ունի խոհարարության մեջ: Օրինակ, այն ավելացնում են եթե պետք է թթվություն հաղորդել սոուսին, աղցանին կամ կրեմին։ Իսկ մեկ պտղունց կիտրոնաթթուն կօգնի ավելի արագ ստանալ թանձր ու պինդ բեզե:
Կիտրոնաթթվով պատրաստում են ժելեներ, հրուշակղեն, պահածոներ, ջեմեր, սառեցված մթերքներ, թեյեր և ըմպելիքներ:
Կիտրոնի աղով բաղադրատոմսերի մի մասին կարող եք ծանոթանալ հետևելով ստորև ներկայացված հղումներին։

Թխվածք ”Կրեմով կոներ”

Կոնֆետ «Թռչնի կաթ»

Պանրով և կաթնաշոռով կարկանդակ

Տորթ Տրյուֆել

Ղադեիֆ

Եփած խտացրած կաթ

Տորթ «Թռչնի կաթ»

Տորթ «Թռչնի կաթ»

Տարտալետկաներ մուրաբայով և կրեմով

Տորթ կիտրոնի կրեմով

Ելակով և նուշով տորթ

Տորթ «Թռչնի կաթ»