աղ
թարգմանություն՝ на русском - соль, in English - salt
Կերակրի աղը շատ կարևոր բաղադրիչ է ուտեստների համեղության համար, սակայն այն չի կարելի չարաշահել, քանի որ աղի ավելցուկն օրգանիզմում բերում է մի շարք հիվանդությունների:
Այն համարվում է նաև համի ուժեղացուցիչ:
Կերակրի աղի ամենատարածված տեսակներն են՝
- Մանր կերակրի աղ
- Խոշոր կերակրի աղ
- Յոդացված կերակրի աղ
- Ծովային կերակրի աղ
- Համեմված կերակրի աղ
Աղը վաճառվում է ցանկացած մթերային խանութում:
Գտեք ստորև բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնց մեջ օգտագործվում է աղ:
Բրոկոլի հավի մսով
Ջեմով բուլկի
Խոզի միս խնձորով և սալորաչրով
Պանրով և կաթնաշոռով կարկանդակ
Եգիպտացորենով աղցան
Զատիկի թխվածք ”Զամբյուղ”
Լայմով և կոկոսի կաթով ձուկ
Աղցան ”Հսկայական ձու”
Սալորաչրով սրճային տորթ
Զատիկի կուլիչ
Չամիչով, չրերով և ընկուզեղենով փլավ
Աղցան ”Զատիկի բույն”