աղ
թարգմանություն՝ на русском - соль, in English - salt
Կերակրի աղը շատ կարևոր բաղադրիչ է ուտեստների համեղության համար, սակայն այն չի կարելի չարաշահել, քանի որ աղի ավելցուկն օրգանիզմում բերում է մի շարք հիվանդությունների:
Այն համարվում է նաև համի ուժեղացուցիչ:
Կերակրի աղի ամենատարածված տեսակներն են՝
- Մանր կերակրի աղ
- Խոշոր կերակրի աղ
- Յոդացված կերակրի աղ
- Ծովային կերակրի աղ
- Համեմված կերակրի աղ
Աղը վաճառվում է ցանկացած մթերային խանութում:
Գտեք ստորև բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնց մեջ օգտագործվում է աղ:
Ձուկ ՝ շերտավոր խմորի մեջ
Զատիկի հյուսքեր
Պելմենի ջեռոցում
Ընկույզով և չրերով կուլիչ
Ձվով տարտալետկա
Թխվածք ”Բալով հյուսք”
Լցոնված ձուկ
Զատիկի բուլկի
Հավի մսով և հալած պանրով կոտլետ
Շոկոլադե բրաունի բալով
Զատիկի պիրոգ
Ձու լցոնված բազուկով