աղ
թարգմանություն՝ на русском - соль, in English - salt
Կերակրի աղը շատ կարևոր բաղադրիչ է ուտեստների համեղության համար, սակայն այն չի կարելի չարաշահել, քանի որ աղի ավելցուկն օրգանիզմում բերում է մի շարք հիվանդությունների:
Այն համարվում է նաև համի ուժեղացուցիչ:
Կերակրի աղի ամենատարածված տեսակներն են՝
- Մանր կերակրի աղ
- Խոշոր կերակրի աղ
- Յոդացված կերակրի աղ
- Ծովային կերակրի աղ
- Համեմված կերակրի աղ
Աղը վաճառվում է ցանկացած մթերային խանութում:
Գտեք ստորև բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնց մեջ օգտագործվում է աղ:
Նախուտեստ հազարի տերևներով և պանրային միջուկով
Բակլավա
Ոչխարի բուդ՝ հազրեվարդով
Նախուտեստ ծովախեցգետնի ձողիկներով
Տավարի միս ` համեմունքներով
Ռուլետ սև թոքով
Պաշտետ հավի մսից
Էկլերներ բեզեով
Կիտրոնով ռուլետ
Չեբուրեկի «Ղրիմյան»
Թխվածք փխրուն խմորով և ջեմով
Մսով գնդիկներ սերուցքային սոուսի մեջ