աղ
թարգմանություն՝ на русском - соль, in English - salt
Կերակրի աղը շատ կարևոր բաղադրիչ է ուտեստների համեղության համար, սակայն այն չի կարելի չարաշահել, քանի որ աղի ավելցուկն օրգանիզմում բերում է մի շարք հիվանդությունների:
Այն համարվում է նաև համի ուժեղացուցիչ:
Կերակրի աղի ամենատարածված տեսակներն են՝
- Մանր կերակրի աղ
- Խոշոր կերակրի աղ
- Յոդացված կերակրի աղ
- Ծովային կերակրի աղ
- Համեմված կերակրի աղ
Աղը վաճառվում է ցանկացած մթերային խանութում:
Գտեք ստորև բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնց մեջ օգտագործվում է աղ:
Շերտավոր խմոր առանց խմորիչի
Շտրեյզելյան տորթ
Բանջարեղենով միս չինական ձևով
Կաթնաշոռով պիրոգ «Պլացինդա»
Լոլիկով բլիթներ գրիլի վրա
Կաթնաշոռով փքաբլիթներ
Բուլղարական սառը ապուր վարունգով
Շոկոլադե տորթ կարամելային շերտով
Հավի կրծքամիս բրնձով և լոլիկով
Լազանյա «Բոլոնեզ» սոուսով
Սխտորով հացիկներ ապուրի համար
Տարտ վանիլային կրեմով և բալով