աղ
թարգմանություն՝ на русском - соль, in English - salt
Կերակրի աղը շատ կարևոր բաղադրիչ է ուտեստների համեղության համար, սակայն այն չի կարելի չարաշահել, քանի որ աղի ավելցուկն օրգանիզմում բերում է մի շարք հիվանդությունների:
Այն համարվում է նաև համի ուժեղացուցիչ:
Կերակրի աղի ամենատարածված տեսակներն են՝
- Մանր կերակրի աղ
- Խոշոր կերակրի աղ
- Յոդացված կերակրի աղ
- Ծովային կերակրի աղ
- Համեմված կերակրի աղ
Աղը վաճառվում է ցանկացած մթերային խանութում:
Գտեք ստորև բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնց մեջ օգտագործվում է աղ:
Հավի թևիկներ «Բարբեքյու» սոուսի մեջ
Լոլիկով հումուս
Բողկով աղցան
Խրթխրթան սիսեռ
Նրբաբլիթով տորթ հատապտղային սոուսով
Չիզքեյք «Devil’s Food»
Աղանդեր եփովի կրեմով և հատապտուղներով
Տորթ «Tropezienne»
Չիպս միկրոալիքային վառարանում
Տնական պանիր «Ռիկոտտա»
Մարմարյա չիզքեյք
Վարունգով ռուլետներ կաթնաշոռային միջուկով