աղ
թարգմանություն՝ на русском - соль, in English - salt
Կերակրի աղը շատ կարևոր բաղադրիչ է ուտեստների համեղության համար, սակայն այն չի կարելի չարաշահել, քանի որ աղի ավելցուկն օրգանիզմում բերում է մի շարք հիվանդությունների:
Այն համարվում է նաև համի ուժեղացուցիչ:
Կերակրի աղի ամենատարածված տեսակներն են՝
- Մանր կերակրի աղ
- Խոշոր կերակրի աղ
- Յոդացված կերակրի աղ
- Ծովային կերակրի աղ
- Համեմված կերակրի աղ
Աղը վաճառվում է ցանկացած մթերային խանութում:
Գտեք ստորև բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնց մեջ օգտագործվում է աղ:
Կլոր գաթա
Տապակած ծաղկակաղամբ թթվասերային սոուսով
Փքաբլիթներ
Հացով զամբյուղներ – ձվածեղ
Աղցան ծովախեցգետնի ձողիկներով
Եփած խմոր կաթով
Սպագետտի բոլոնեզ
Պանրով սոուս
Կրոկետներ հավի մսով և պանրով
Երշիկ տավարի մսով և բեկոնով
Գլազուր “MARSHMALLOW FLUFF”
Պիցցա առանց խմորի