աղ
թարգմանություն՝ на русском - соль, in English - salt
Կերակրի աղը շատ կարևոր բաղադրիչ է ուտեստների համեղության համար, սակայն այն չի կարելի չարաշահել, քանի որ աղի ավելցուկն օրգանիզմում բերում է մի շարք հիվանդությունների:
Այն համարվում է նաև համի ուժեղացուցիչ:
Կերակրի աղի ամենատարածված տեսակներն են՝
- Մանր կերակրի աղ
- Խոշոր կերակրի աղ
- Յոդացված կերակրի աղ
- Ծովային կերակրի աղ
- Համեմված կերակրի աղ
Աղը վաճառվում է ցանկացած մթերային խանութում:
Գտեք ստորև բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնց մեջ օգտագործվում է աղ:
Դդումով կարկանդակներ մսային միջուկով
Մայոնեզի բաղադրատոմս
Դդմիկով նախուտեստ
Կարտոֆիլով և դդմիկով ուտեստ
Բուլկի ”Ճնճղուկներ”
Նրբաբլիթներ
Տորթ հաղարջով և թավշյա բիսկվիթով
Բանջարեղենային պիրոգ
Պանրով ավստրիական տորթ ” Գաուդա ”
Կաղամբով կոտլետներ
Մսով ”Հյուսքեր”
Բանջարեղենային աղցան ֆետա պանրով