աղ
թարգմանություն՝ на русском - соль, in English - salt
Կերակրի աղը շատ կարևոր բաղադրիչ է ուտեստների համեղության համար, սակայն այն չի կարելի չարաշահել, քանի որ աղի ավելցուկն օրգանիզմում բերում է մի շարք հիվանդությունների:
Այն համարվում է նաև համի ուժեղացուցիչ:
Կերակրի աղի ամենատարածված տեսակներն են՝
- Մանր կերակրի աղ
- Խոշոր կերակրի աղ
- Յոդացված կերակրի աղ
- Ծովային կերակրի աղ
- Համեմված կերակրի աղ
Աղը վաճառվում է ցանկացած մթերային խանութում:
Գտեք ստորև բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնց մեջ օգտագործվում է աղ:
Աղցան ”Նեպտուն”
Ոսպով կրեմ-ապուր
Սկումբրիա կիտրոնով
Թեթև աղցան վարունգով
Բեֆստրոգանով
Ճապոնական ուտեստ ”Օյակոդոն”
Բուլղարական աղցան
Մակարոն պեստո սոուսով
Կարմիր լոբով և չորահացով աղցան
Լոլիկով և ռուկոլայով աղցան
Չիզքեյք հատապտղային ժելեով
Տնական շոռակարկանդակ