աղ
թարգմանություն՝ на русском - соль, in English - salt
Կերակրի աղը շատ կարևոր բաղադրիչ է ուտեստների համեղության համար, սակայն այն չի կարելի չարաշահել, քանի որ աղի ավելցուկն օրգանիզմում բերում է մի շարք հիվանդությունների:
Այն համարվում է նաև համի ուժեղացուցիչ:
Կերակրի աղի ամենատարածված տեսակներն են՝
- Մանր կերակրի աղ
- Խոշոր կերակրի աղ
- Յոդացված կերակրի աղ
- Ծովային կերակրի աղ
- Համեմված կերակրի աղ
Աղը վաճառվում է ցանկացած մթերային խանութում:
Գտեք ստորև բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնց մեջ օգտագործվում է աղ:
Կանաչ ոլոռով կրեմ-ապուր
Աղցան ՛՛Ռաֆաելլո՛՛
Պեկինյան կաղամբով աղցան
Սնկով ապուր հալած պանրով
Աղցան բանջարեղենային ժապավեներով
Իսպանական ապուր ՛՛Գասպաչո՛՛
Դդմիկ լցոնված մսով
Սալորաչրով և բազուկով աղցան
«Հրեշտակային» բիսկվիթով տորթ
Դդմիկով, մսով և պանրով կրեմ-ապուր
Աղցան ”Ծովաստղ”
Սոխով ապուր ֆրանսիական ձևով