աղ
թարգմանություն՝ на русском - соль, in English - salt
Կերակրի աղը շատ կարևոր բաղադրիչ է ուտեստների համեղության համար, սակայն այն չի կարելի չարաշահել, քանի որ աղի ավելցուկն օրգանիզմում բերում է մի շարք հիվանդությունների:
Այն համարվում է նաև համի ուժեղացուցիչ:
Կերակրի աղի ամենատարածված տեսակներն են՝
- Մանր կերակրի աղ
- Խոշոր կերակրի աղ
- Յոդացված կերակրի աղ
- Ծովային կերակրի աղ
- Համեմված կերակրի աղ
Աղը վաճառվում է ցանկացած մթերային խանութում:
Գտեք ստորև բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնց մեջ օգտագործվում է աղ:
Խնձորով և մեղրով բուլկի
Կարկանդակ ”Մոնբլան”
Պեկինյան կաղամբով և լոլիկով աղցան
Հավի միս «Քարրի»
Դարչինով կեքս
Միլֆեյ դդումով
Նեխուրով աղցան
Կորեկաձավարով և դդումով ուտեստ
Տորթ Պայուսակ
Կանապե ”սնկով զամբյուղներ”
Դդումով տորթ
Ելակով և տանձով տորթ