աղ
թարգմանություն՝ на русском - соль, in English - salt
Կերակրի աղը շատ կարևոր բաղադրիչ է ուտեստների համեղության համար, սակայն այն չի կարելի չարաշահել, քանի որ աղի ավելցուկն օրգանիզմում բերում է մի շարք հիվանդությունների:
Այն համարվում է նաև համի ուժեղացուցիչ:
Կերակրի աղի ամենատարածված տեսակներն են՝
- Մանր կերակրի աղ
- Խոշոր կերակրի աղ
- Յոդացված կերակրի աղ
- Ծովային կերակրի աղ
- Համեմված կերակրի աղ
Աղը վաճառվում է ցանկացած մթերային խանութում:
Գտեք ստորև բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնց մեջ օգտագործվում է աղ:
Կաղամբով կարկանդակ
Կաղամար՝ լցոնված բրնձով և սնկով
Ձվով և ռուկոլայով աղցան
Փանքեյք
Թխվածքաբլիթ Ընկույզ
Բաբաղանուշ
Դդումով պիրոգ ”Pumpkin Pie”
Խնձորով տորթ բավարիական մուսսով
Խորոված-գրիլ խոզի մսից
Հացի բաղադրատոմս հացթուխ սարքով
Հալած պանիր կանաչիով
Գազարով և ընկույզով աղցան