աղ
թարգմանություն՝ на русском - соль, in English - salt
Կերակրի աղը շատ կարևոր բաղադրիչ է ուտեստների համեղության համար, սակայն այն չի կարելի չարաշահել, քանի որ աղի ավելցուկն օրգանիզմում բերում է մի շարք հիվանդությունների:
Այն համարվում է նաև համի ուժեղացուցիչ:
Կերակրի աղի ամենատարածված տեսակներն են՝
- Մանր կերակրի աղ
- Խոշոր կերակրի աղ
- Յոդացված կերակրի աղ
- Ծովային կերակրի աղ
- Համեմված կերակրի աղ
Աղը վաճառվում է ցանկացած մթերային խանութում:
Գտեք ստորև բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնց մեջ օգտագործվում է աղ:
Կարտոֆիլի շերտերը պանրով
Բելոռուսական ապուր ՛՛Մաչանկա՛՛
Թխվածք “Lemon bars”
Աղցան կաղամբով և կակաչի սերմերի լցոնով
Քափքեյք ՛՛Red Velvet”
Կիտրոնով պիրոգ շտրեյզելով
Մեքսիկական ապուր Albondigas
Գարեձավար սնկով և կանաչ ոլոռով
Բանանով քափքեյք
Հավի մսով և պանրով շնիցել
Անանուխով սոուս մսի համար
Մսով կոտլետներ սալորաչրի միջուկով