աղ
թարգմանություն՝ на русском - соль, in English - salt
Կերակրի աղը շատ կարևոր բաղադրիչ է ուտեստների համեղության համար, սակայն այն չի կարելի չարաշահել, քանի որ աղի ավելցուկն օրգանիզմում բերում է մի շարք հիվանդությունների:
Այն համարվում է նաև համի ուժեղացուցիչ:
Կերակրի աղի ամենատարածված տեսակներն են՝
- Մանր կերակրի աղ
- Խոշոր կերակրի աղ
- Յոդացված կերակրի աղ
- Ծովային կերակրի աղ
- Համեմված կերակրի աղ
Աղը վաճառվում է ցանկացած մթերային խանութում:
Գտեք ստորև բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնց մեջ օգտագործվում է աղ:

Կարտոֆիլի շերտերը պանրով

Բելոռուսական ապուր ՛՛Մաչանկա՛՛

Թխվածք “Lemon bars”

Աղցան կաղամբով և կակաչի սերմերի լցոնով

Քափքեյք ՛՛Red Velvet”

Կիտրոնով պիրոգ շտրեյզելով

Մեքսիկական ապուր Albondigas

Գարեձավար սնկով և կանաչ ոլոռով

Բանանով քափքեյք

Հավի մսով և պանրով շնիցել

Անանուխով սոուս մսի համար

Մսով կոտլետներ սալորաչրի միջուկով