աղ
թարգմանություն՝ на русском - соль, in English - salt
Կերակրի աղը շատ կարևոր բաղադրիչ է ուտեստների համեղության համար, սակայն այն չի կարելի չարաշահել, քանի որ աղի ավելցուկն օրգանիզմում բերում է մի շարք հիվանդությունների:
Այն համարվում է նաև համի ուժեղացուցիչ:
Կերակրի աղի ամենատարածված տեսակներն են՝
- Մանր կերակրի աղ
- Խոշոր կերակրի աղ
- Յոդացված կերակրի աղ
- Ծովային կերակրի աղ
- Համեմված կերակրի աղ
Աղը վաճառվում է ցանկացած մթերային խանութում:
Գտեք ստորև բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնց մեջ օգտագործվում է աղ:

Ջեռեփուկ կաղամբով և մսով

Նարնջով մարինացված հավ

Կաղամբով և վարունգով աղցան

Լուլա քյաբաբ տավարի մսից

Հնդկաձավարով կոտլետ

Ընկույզով տորթ բանանով և անանասով

Ճուտ վիեննական ձևով

Կարտոֆիլով ջեռեփուկ մսային լցոնով

Մսով պելմենի

Ընկույզով տորթ շոկոլադե-մրգային ջնարակով

Նուտելլա

Աղցան «Թբիլիսի»