աղ
թարգմանություն՝ на русском - соль, in English - salt
Կերակրի աղը շատ կարևոր բաղադրիչ է ուտեստների համեղության համար, սակայն այն չի կարելի չարաշահել, քանի որ աղի ավելցուկն օրգանիզմում բերում է մի շարք հիվանդությունների:
Այն համարվում է նաև համի ուժեղացուցիչ:
Կերակրի աղի ամենատարածված տեսակներն են՝
- Մանր կերակրի աղ
- Խոշոր կերակրի աղ
- Յոդացված կերակրի աղ
- Ծովային կերակրի աղ
- Համեմված կերակրի աղ
Աղը վաճառվում է ցանկացած մթերային խանութում:
Գտեք ստորև բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնց մեջ օգտագործվում է աղ:
Ջեռեփուկ կաղամբով և մսով
Նարնջով մարինացված հավ
Կաղամբով և վարունգով աղցան
Լուլա քյաբաբ տավարի մսից
Հնդկաձավարով կոտլետ
Ընկույզով տորթ բանանով և անանասով
Ճուտ վիեննական ձևով
Կարտոֆիլով ջեռեփուկ մսային լցոնով
Մսով պելմենի
Ընկույզով տորթ շոկոլադե-մրգային ջնարակով
Նուտելլա
Աղցան «Թբիլիսի»