աղ
թարգմանություն՝ на русском - соль, in English - salt
Կերակրի աղը շատ կարևոր բաղադրիչ է ուտեստների համեղության համար, սակայն այն չի կարելի չարաշահել, քանի որ աղի ավելցուկն օրգանիզմում բերում է մի շարք հիվանդությունների:
Այն համարվում է նաև համի ուժեղացուցիչ:
Կերակրի աղի ամենատարածված տեսակներն են՝
- Մանր կերակրի աղ
- Խոշոր կերակրի աղ
- Յոդացված կերակրի աղ
- Ծովային կերակրի աղ
- Համեմված կերակրի աղ
Աղը վաճառվում է ցանկացած մթերային խանութում:
Գտեք ստորև բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնց մեջ օգտագործվում է աղ:
Բրազիլիական կոնֆետներ “Բրիգադեյրո”
Հավը կիտրոնի և մեղրի մարինադով
Պիցցա ”Հավայան”
Կիտրոնով տորթ մերենգայով
Պապրիկաշ հավի մսով և սնկով
Դդումով կրեմ-ապուր
Լեհական տորթ “Կարպատկա”
Tagliatelle մակարոն բոլոնեզ սոուսով
Ընկույզով տորթ
Մսով թեղին բեկոնով և պիստակով
Վրացական ապուր «Խարչո»
Կուլիչ