աղ
թարգմանություն՝ на русском - соль, in English - salt
Կերակրի աղը շատ կարևոր բաղադրիչ է ուտեստների համեղության համար, սակայն այն չի կարելի չարաշահել, քանի որ աղի ավելցուկն օրգանիզմում բերում է մի շարք հիվանդությունների:
Այն համարվում է նաև համի ուժեղացուցիչ:
Կերակրի աղի ամենատարածված տեսակներն են՝
- Մանր կերակրի աղ
- Խոշոր կերակրի աղ
- Յոդացված կերակրի աղ
- Ծովային կերակրի աղ
- Համեմված կերակրի աղ
Աղը վաճառվում է ցանկացած մթերային խանութում:
Գտեք ստորև բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնց մեջ օգտագործվում է աղ:

Ֆրանսիական կարկանդակ ”Quiche”

Աղցան ռուկոլայով և մանանեխի սոուսով

Ձուն լավաշի մեջ

Կարտոֆիլով “Կակաչներ”

Հունական կարկանդակներ “Միլոպիտակյա”

Անգլիական նախաճաշ

Բրոկոլիով և կարտոֆիլով կոտլետ

Նարինջով և բանանով տորթ

Գուլյաշ հավի մսով

Պահքային աղցան բանջարեղենով

Ելակով ֆրասնիական շարլոտկա

Հավի թևիկներ