աղ
թարգմանություն՝ на русском - соль, in English - salt
Կերակրի աղը շատ կարևոր բաղադրիչ է ուտեստների համեղության համար, սակայն այն չի կարելի չարաշահել, քանի որ աղի ավելցուկն օրգանիզմում բերում է մի շարք հիվանդությունների:
Այն համարվում է նաև համի ուժեղացուցիչ:
Կերակրի աղի ամենատարածված տեսակներն են՝
- Մանր կերակրի աղ
- Խոշոր կերակրի աղ
- Յոդացված կերակրի աղ
- Ծովային կերակրի աղ
- Համեմված կերակրի աղ
Աղը վաճառվում է ցանկացած մթերային խանութում:
Գտեք ստորև բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնց մեջ օգտագործվում է աղ:
Ֆրանսիական կարկանդակ ”Quiche”
Աղցան ռուկոլայով և մանանեխի սոուսով
Ձուն լավաշի մեջ
Կարտոֆիլով “Կակաչներ”
Հունական կարկանդակներ “Միլոպիտակյա”
Անգլիական նախաճաշ
Բրոկոլիով և կարտոֆիլով կոտլետ
Նարինջով և բանանով տորթ
Գուլյաշ հավի մսով
Պահքային աղցան բանջարեղենով
Ելակով ֆրասնիական շարլոտկա
Հավի թևիկներ