աղ
թարգմանություն՝ на русском - соль, in English - salt
Կերակրի աղը շատ կարևոր բաղադրիչ է ուտեստների համեղության համար, սակայն այն չի կարելի չարաշահել, քանի որ աղի ավելցուկն օրգանիզմում բերում է մի շարք հիվանդությունների:
Այն համարվում է նաև համի ուժեղացուցիչ:
Կերակրի աղի ամենատարածված տեսակներն են՝
- Մանր կերակրի աղ
- Խոշոր կերակրի աղ
- Յոդացված կերակրի աղ
- Ծովային կերակրի աղ
- Համեմված կերակրի աղ
Աղը վաճառվում է ցանկացած մթերային խանութում:
Գտեք ստորև բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնց մեջ օգտագործվում է աղ:
Էկլեր
Մսով և սնկով խորտիկ
Պահքային բրաունի
Կարտոֆիլ “Հովհար”
Ոչխարի բուդը ջեռոցում
Հնդկաձավարով և սնկով ուտեստ
Հավի մսով և սնկով շտրուդել
Ջեմով պահքային թխվածք
Մանթի “Գազարներ”
Նեխուրով բրնձով փլավ
Բլղուրով և լոլիկով աղցան
Շոգեխաշած կաղամբ նրբերշիկով