անանուխ
թարգմանություն՝ на русском - мята, in English - mint
Տարբեր շրջաններում այն անվանում են անանուխ, դաղձ, նանա:
Այն համեղ և շատ օգտակար համեմունք է: Օգտագործվում է ըմպելիքների, թխվածքների, դեսերտների, աղցանների, խորտիկների, տաք կերակրատեսակների, ինչպես նաև ապուրների մեջ: Այսինքն՝ ամենուր:
Այն ուտեստին հաղորդում է թարմ և յուրօրինակ բույր:
Կարելի է օգտագործել ինչպես թարմ, այնպես էլ չորացված տարբերակով:
Անանուխ ամռանը վաճառվում է միրգ/բանջարեղենի կրպակներում, իսկ ձմռանը՝ չորացված վիճակում, մթերային խանութների համեմունքների բաժնում, ինչպես նաև դեղատներում:
Վստահ ենք, որ Ձեզ դուր կգան ստորը ներկայացված անանուխով բաղադրատոմսերը:

Ռուլետ ոչխարի մսով

Խորոված ոչխարի մսով և տաքդեղով

Անանուխով փանքեյք շոկոլադով

Ելակով շարլոտկա

Շոկոլադե-զեֆիրային պաղպաղակ

Սուֆլե կարկադեով

Տորթ-սուֆլե ազնվամորիով

Ձմերուկով ֆրեշ

Չիզքեյք ՛՛Մանգո՛՛

Աղցան թաբուլե

Կանաչ ոլոռով կրեմ-ապուր

Տորթ-պաղպաղակ ”Ձմերուկ”