ալյուր աշորայի

թարգմանություն՝ на русском - ржаная мука, in English - rye flour

Աշորայի ալյուրը ստացվում է հացազգիների ընտանիքին պատկանող խոտաբույսերից։ Այն սովորական ալյուրից տարբերվում է մուգ երանգով ու սպիտակուցների և ամինաթթուների մեծ քանակությամբ, ինչը խորհուրդ է տրվում մարզիկներին։  Այն օրգանիզմից դուրս է բերում աղերն ու թունավոր նյութերը, բացի այդ բարձրացնում է նաև իմունիտետը։  Աշորայի ալյուրից պատրաստված հացն ու բուլկիները երկար ժամանակ պահպանում են իրենց թարմությունը։ Դրանից պատրաստվում են նաև քաղցրաբլիթներ, նրբաշերտեր, կեքսեր և այլ քաղցրավենիքներ։

Ահա այս ալյուրից պատրաստվող համեղ բաղադրատոմսերը՝

աղանդեր-1
Խուրմայով աղանդեր