արգանակ
թարգմանություն՝ на русском - бульон , in English - broth
Արգանակը մսի, ձկան կամ բանջարեղենի հեղուկ եփաթուրմն է: Այն պարունակում է ոչ մեծ քանակությամբ սպիտակուցներ, այդ իսկ պատճառով ունի ավելի շատ համային, քան սննդարար նշանակություն։ Թարմ արգանակը հաճախ որպես սնունդ օգտագործում են հիվադությունների ժամանակ, երբ խորհուրդ է տրվում հեղուկ սնունդ, օրինակ՝ թունավորումների և մարսողական համակարգի խանգարումների դեպքում։
Արգանակը մատուցում են թե´ որպես առանձին ուտեստ, թե´ խավարտի հետ միասին:
Սնկով ապուր