բանան
թարգմանություն՝ на русском - банан, in English - banana
Բանանը շատ համեղ, հիպոալլերգեն տրոպիկական միրգ է։ Շատ երկրներում բանանը ընդգրկված է հիմնական սննդակարգի մեջ. այն օգտագործում են թե թարմ վիճակում, և թե չրի տեսքով։
Եթե բանանը լավ հասած չէ, 1-2 օր սենյակային ջերմաստիճանում մնալուց հետո կհասնի։
Բանանը ոչ յուղոտ, սակայն կալորիական մթերք է 100 գրամում` 89 կկալ։
Բանանից շատ աղանդերներ և ուտեստներ են պատրաստում, որոնց կարող եք ծանոթանալ այստեղ.
Շոկոլադե փանքեյք
Շոկոլադե-կաթնաշոռային աղանդեր բանանով
Տորթ-աղանդեր շոկոլադե-բանանային մուսսով
Ելակով և բանանով պաղպաղակ
Բանանով քափքեյք
Անգլիական պիրոգ ՛՛Banoffee pie՛՛
Շոկոլադե տորթ բանանով
Ընկույզով տորթ բանանով և անանասով
Բանանով էսկիմո
Բանանով “Tarte Tatin”
Բրաունի բանանով և պնդուկով
Նարինջով և բանանով տորթ