բողկ
թարգմանություն՝ на русском - редис, in English - radish
Ձմռանից հետո մեր օրգանիզմը վիտամինների կարիք ունի, նախքան վիտամինային կոմպլեքներ ընդունելը, եկեք հիշենք մի շատ օգտակար վիտամիններով հագեցած բանջարեղենի` բողկի մասին։ Մեկ փոքր կարմիր բողկի կապը պարունակում է վիտամին C-ի օրական չափաբաժնի կեսը։ Որքան բողկը մուգ է, այնքան վիտամին c-ի պարունակությունն ավելի շատ է։ Բողկը հարուստ է նաև երկաթով, նատրիումով, ֆոսֆորով, մագնումով, B խմբի գրեթե բոլոր վիտամիններով։
Այն հարուստ է բջջանյութով,այդ իսկ պատճառով կարգավորում է արյան մեջ խոլեստերինի պարունակությունը և ազատում է վնասակար նյութերից։
Բողկով մածնաբրդոշ, ըմպելիքներ, աղցաններ են պատրաստում, որոնց բաղադրատոմսերին կարող եք ծանոթանալ ստորև.
Աղցան «Ուզբեկական»
Կեֆիրով ապուր
Բանջարեղենային աղցան
Ոլոռով աղցան
Ձվով մկներ
Խնձորով և բողկով աղցան
Սենդվիչ
Նախուտեստ հազարի տերևներով և պանրային միջուկով
Բողկով աղցան
Կորեական աղցան բողկով
Կարտոֆիլով և բեկոնով աղցան
Կանապե ”Նավակներ”