բողկ
թարգմանություն՝ на русском - редис, in English - radish
Ձմռանից հետո մեր օրգանիզմը վիտամինների կարիք ունի, նախքան վիտամինային կոմպլեքներ ընդունելը, եկեք հիշենք մի շատ օգտակար վիտամիններով հագեցած բանջարեղենի` բողկի մասին։ Մեկ փոքր կարմիր բողկի կապը պարունակում է վիտամին C-ի օրական չափաբաժնի կեսը։ Որքան բողկը մուգ է, այնքան վիտամին c-ի պարունակությունն ավելի շատ է։ Բողկը հարուստ է նաև երկաթով, նատրիումով, ֆոսֆորով, մագնումով, B խմբի գրեթե բոլոր վիտամիններով։
Այն հարուստ է բջջանյութով,այդ իսկ պատճառով կարգավորում է արյան մեջ խոլեստերինի պարունակությունը և ազատում է վնասակար նյութերից։
Բողկով մածնաբրդոշ, ըմպելիքներ, աղցաններ են պատրաստում, որոնց բաղադրատոմսերին կարող եք ծանոթանալ ստորև.

Աղցան «Ուզբեկական»

Կեֆիրով ապուր

Բանջարեղենային աղցան

Ոլոռով աղցան

Ձվով մկներ

Խնձորով և բողկով աղցան

Սենդվիչ

Նախուտեստ հազարի տերևներով և պանրային միջուկով

Բողկով աղցան

Կորեական աղցան բողկով

Կարտոֆիլով և բեկոնով աղցան

Կանապե ”Նավակներ”