բուսայուղ
թարգմանություն՝ на русском - растительное масло, in English - vegetable oil
Բուսայուղը բույսերի հատիկներից, պտուղներից և այլ մասերից ստացվող յուղ է, որը շատ անհրաժեշտ է մեր օրգանիզմի համար։ Մեզանից շատերը ծանոթ են միայն արևածաղկի և ձիթապտղի յուղերին։ Այնինչ, բուսայուղի մի քանի տասնյակ տարատեսակներ կան. եգիպտացորենի, կտավատի ձեթ և այլն։
Ամենատարածված տեսակը` արևածաղկի ձեթը, լինում է ռաֆինացված (այն մի քանի աստիճան տեխնոլոգիական մշակման է ենթարկվում, չեզոք հոտ և համ ունի) և ոչ ռաֆինացված (որը միայն մեխանիկական զտման է ենթարկվում)։
Տապակելու համար, սովորաբար, ռաֆինացված ձեթն են օգտագործում, իսկ աղցանների մեջ, հատուկ համ և բույր փոխանցելու նկատառումով օգտագործում են ոչ ռաֆինացված ձեթը.
![խմորիչով-խմոր-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/խմորիչով-խմոր-1.jpg)
Խմորիչով խմոր
![Տապակած-դդմիկ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/Տապակած-դդմիկ-1.jpg)
Տապակած դդմիկ կճուճիկների մեջ
![Սրճային-պիրոգ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/Սրճային-պիրոգ-1.jpg)
Սրճային պիրոգ
![Հավով-ու-սնկով-ռուլետ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/Հավով-ու-սնկով-ռուլետ-1.jpg)
Հավով ու սնկով ռուլետ
![սմբուկով ռուլետ](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/Սմբուկով-ու-մսով-ռուլետներ-1.jpg)
Սմբուկով ու մսով ռուլետներ
![Հրեշտակի-արցունքներ](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/Հրեշտակի-արցունքներ.jpg)
Տորթ «Հրեշտակի արցունքներ»
![կարկանդակ](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/կարկանդակ.jpg)
Կաղամբով կարկանդակ
![Չակ-չակ](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/Չակ-չակ.jpg)
«Չակ-չակ» տնական ձևով
![նրբաբլիթներ](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/նրբաբլիթներ-.jpg)
Հավով ու ձվով նրբաբլիթներ
![մսով-ռուլետ](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/մսով-ռուլետ.jpg)
Մսով ռուլետ
![դդմիկով-պիրոգ](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/դդմիկով-պիրոգ.jpg)
Դդմիկով պիրոգ
![Հավ՝-խաղողի-սոուսով](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/Հավ՝-խաղողի-սոուսով-գլխավոր.jpg)
Հավ՝ խաղողի սոուսով