բուսայուղ
թարգմանություն՝ на русском - растительное масло, in English - vegetable oil
Բուսայուղը բույսերի հատիկներից, պտուղներից և այլ մասերից ստացվող յուղ է, որը շատ անհրաժեշտ է մեր օրգանիզմի համար։ Մեզանից շատերը ծանոթ են միայն արևածաղկի և ձիթապտղի յուղերին։ Այնինչ, բուսայուղի մի քանի տասնյակ տարատեսակներ կան. եգիպտացորենի, կտավատի ձեթ և այլն։
Ամենատարածված տեսակը` արևածաղկի ձեթը, լինում է ռաֆինացված (այն մի քանի աստիճան տեխնոլոգիական մշակման է ենթարկվում, չեզոք հոտ և համ ունի) և ոչ ռաֆինացված (որը միայն մեխանիկական զտման է ենթարկվում)։
Տապակելու համար, սովորաբար, ռաֆինացված ձեթն են օգտագործում, իսկ աղցանների մեջ, հատուկ համ և բույր փոխանցելու նկատառումով օգտագործում են ոչ ռաֆինացված ձեթը.
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/12/msov-rulet-spanaxov-10-420x400.jpg)
Մսով ռուլետ սպանախով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/12/axcan-karibyan-5-420x400.jpg)
Աղցան ”Կարիբյան”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/12/tartaletka-voloric-8-420x400.jpg)
Տարտալետկա ոլոռից՝ լցոնված կաթնաշոռով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/12/amanorya-tort-muss-fantasy-18-420x400.jpg)
Ամանորյա տորթ – մուսս ”Fantasy”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/12/havov-pirog-14-420x400.jpg)
Պիրոգ հավի մսով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/12/axcan-lezvov-volorov-9-420x400.jpg)
Աղցան լեզվով և ոլոռով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/mexrov-biskvit-12-420x400.jpg)
Մեղրով բիսկվիթ ընկույզով և շոկոլադե ջնարակով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tort-shokolade-burg-16-420x400.jpg)
Տորթ «Շոկոլադե բուրգ»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/axcan-snkov-bazukov-5-420x400.jpg)
Աղցան սնկով և բազուկով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/chebureki-15-420x400.jpg)
Չեբուրեկի «Ղրիմյան»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/havi-bdikner-snkayin-lconov-15-420x400.jpg)
Հավի բդիկներ լցոնված սնկով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/super-shokolade-tort-7-420x400.jpg)
Սուպեր շոկոլադե բիսկվիթ