բրինձ
թարգմանություն՝ на русском - рис, in English - rice
Բրինձը շատ օգտակար է և առողջարար։ Այն հարուստ է սպիտակուցներով, ածխաջրերով, հագեցած և ոչ հագեցած ճարպաթթուներով։ Բրնձի օգտագործումը ամրապնդում է նյարդային համակարգը։
Բրինձը օգտագործում են նաև դիետաների և բեռնաթափման օրերի համար։
Ավելի քան 20 բրնձատեսակներ կան, բայց մեզ հայտնի են կլոր, երկարահատիկ, սպիտակ և դարչնագույն բրինձները, թայլանդական հասմիկով բրինձը և այլն։
Որպեսզի բրինձը համեղ և օգտակար լինի, անհրաժեշտ է այն ճիշտ պատրաստել։ Պետք է ունենալ հաստ պատերով կաթսա` տեֆլոնից, ապակուց կամ չուգունից։ Էմալապատ կաթսաները հարմար չեն։
Առաջարկում ենք բրնձով պատրաստված մի շարք ուտեստների բաղադրատոմսեր` պատրաստման ճիշտ տեխնոլոգիայով.
Պահքային տեֆտելիներ
Բրնձով խավարտ
Բրնձով ու պանրով աղցան
Բրնձով բրոկոլի
Ռիզոտտո բադի մսով
Հավով ու բանջարեղենով ուտեստ
Ճապոնական թխվածքաբլիթ «Մոտի»
Գազարով ու բրնձով կոտլետներ
Ձկով ու կարտոֆիլով կարկանդակ
Բրնձե գնդիկներ
Ապուր Խարչո՝ տնական ձևով
Եգիպտացորենով ու բրնձով ապուր