բրինձ
թարգմանություն՝ на русском - рис, in English - rice
Բրինձը շատ օգտակար է և առողջարար։ Այն հարուստ է սպիտակուցներով, ածխաջրերով, հագեցած և ոչ հագեցած ճարպաթթուներով։ Բրնձի օգտագործումը ամրապնդում է նյարդային համակարգը։
Բրինձը օգտագործում են նաև դիետաների և բեռնաթափման օրերի համար։
Ավելի քան 20 բրնձատեսակներ կան, բայց մեզ հայտնի են կլոր, երկարահատիկ, սպիտակ և դարչնագույն բրինձները, թայլանդական հասմիկով բրինձը և այլն։
Որպեսզի բրինձը համեղ և օգտակար լինի, անհրաժեշտ է այն ճիշտ պատրաստել։ Պետք է ունենալ հաստ պատերով կաթսա` տեֆլոնից, ապակուց կամ չուգունից։ Էմալապատ կաթսաները հարմար չեն։
Առաջարկում ենք բրնձով պատրաստված մի շարք ուտեստների բաղադրատոմսեր` պատրաստման ճիշտ տեխնոլոգիայով.
Պիրոգ հավի մսով և բրնձով
Տավարի միսը մոնղոլական ձևով
Ճապոնական ուտեստ ”Օյակոդոն”
Կաղամար՝ լցոնված բրնձով և սնկով
Պաելյա
Շոկոլադե պուդինգ կոկոսի համով
Ուզբեկական փլավ կրակի վրա
Բրնձով փլավ լավաշի մեջ
Վրացական ապուր «Խարչո»
Բրնձով փլավ համեմունքներով
Բրնձով փլավ բանջարեղենով
Բամզաշերտ խորտիկ