բրինձ
թարգմանություն՝ на русском - рис, in English - rice
Բրինձը շատ օգտակար է և առողջարար։ Այն հարուստ է սպիտակուցներով, ածխաջրերով, հագեցած և ոչ հագեցած ճարպաթթուներով։ Բրնձի օգտագործումը ամրապնդում է նյարդային համակարգը։
Բրինձը օգտագործում են նաև դիետաների և բեռնաթափման օրերի համար։
Ավելի քան 20 բրնձատեսակներ կան, բայց մեզ հայտնի են կլոր, երկարահատիկ, սպիտակ և դարչնագույն բրինձները, թայլանդական հասմիկով բրինձը և այլն։
Որպեսզի բրինձը համեղ և օգտակար լինի, անհրաժեշտ է այն ճիշտ պատրաստել։ Պետք է ունենալ հաստ պատերով կաթսա` տեֆլոնից, ապակուց կամ չուգունից։ Էմալապատ կաթսաները հարմար չեն։
Առաջարկում ենք բրնձով պատրաստված մի շարք ուտեստների բաղադրատոմսեր` պատրաստման ճիշտ տեխնոլոգիայով.
Պահքային կոնֆետներ
Նեխուրով բրնձով փլավ
Ուզբեկական փլավ
Հավի մսով և բրնձով ապուր
Ռիզոտտո սնկով
Լցոնված ծովախեցգետնի ձողիկներ
Ամանորյա խորտիկ “Ձնեմարդ”
Կուլեբյակա
Վեգետերիանական տոլմա
Մսով լցոնված տաքդեղ
Ոսպով ապուր
Բրնձով շոկոլադե նախաճաշ