գազար

թարգմանություն՝ на русском - морковь, in English - carrot

Գազարը վիտամիններով հարուստ անփոխարինելի դիետիկ մթերք է։ Լայնորեն օգտագործվում է դիետիկ և բուժական սննդակարգի մեջ։

Առավել հյութալի են գազարի հաստ, կարճ պտուղները (կարոտել)։ Գազարը և դրա հյութը նպաստում են օրգանիզմի նորմալ աճին, բարձրացնում են դիմադրողականությունը։ Գազարը բարելավում է մարսողությունը, հայտնի է նաև որպես ճիճվաթափ միջոց։ Գազարով հյութ են պատրաստում, որը ցանկալի է ըմպել խնձորի հյութի հետ խառնած, կամ 1 թ/գդ բուսայուղը խառնել 1 բաժակ գազարի հյութի հետ և ըմպել։ Գազարով ապուրներ, սոուսներ և աղցաններ են պատրաստում։ Դրանցից լավագույնները սիրով ներկայացնում ենք Ձեզ.

Բրնձով փլավ բանջարեղենով
Գազարով պահքային կարկանդակ
Պանրային ռուլետներով օրիգինալ ապուր
Հավի մսով իտալական ապուր
Աղցան «Վինեգրետ»
Բազուկով և գազարով աղցան
Նարինջով տորթ
Հնդկաձավարով և սնկով ուտեստ
Մանթի “Գազարներ”
Նեխուրով բրնձով փլավ
Հավի թոքը լոբով
Ուզբեկական փլավ
...10...1213...