գազար
թարգմանություն՝ на русском - морковь, in English - carrot
Գազարը վիտամիններով հարուստ անփոխարինելի դիետիկ մթերք է։ Լայնորեն օգտագործվում է դիետիկ և բուժական սննդակարգի մեջ։
Առավել հյութալի են գազարի հաստ, կարճ պտուղները (կարոտել)։ Գազարը և դրա հյութը նպաստում են օրգանիզմի նորմալ աճին, բարձրացնում են դիմադրողականությունը։ Գազարը բարելավում է մարսողությունը, հայտնի է նաև որպես ճիճվաթափ միջոց։ Գազարով հյութ են պատրաստում, որը ցանկալի է ըմպել խնձորի հյութի հետ խառնած, կամ 1 թ/գդ բուսայուղը խառնել 1 բաժակ գազարի հյութի հետ և ըմպել։ Գազարով ապուրներ, սոուսներ և աղցաններ են պատրաստում։ Դրանցից լավագույնները սիրով ներկայացնում ենք Ձեզ.

Կաղամբով աղցան “Coleslow”

Հավի մսով և բրնձով ապուր

Ոսպով և հավով ուտեստ

Տավարի լյարդով աղցան

Ձուկ իշխան ֆրանսիական ձևով

Աղցան ”Նռան ապարանջան”

Խորտիկ ”Ձնեմարդ”

Տարտալետկա ”Կատուներ”

Աղցան ”Գազար”

Գազարով և կաթնաշոռով խորտիկ-տորթ

Հացուտիկ հավի թոքով և չերրի լոլիկով

Խոզի բուդ ծիրանաջեմի մարինադով