գազար

թարգմանություն՝ на русском - морковь, in English - carrot

Գազարը վիտամիններով հարուստ անփոխարինելի դիետիկ մթերք է։ Լայնորեն օգտագործվում է դիետիկ և բուժական սննդակարգի մեջ։

Առավել հյութալի են գազարի հաստ, կարճ պտուղները (կարոտել)։ Գազարը և դրա հյութը նպաստում են օրգանիզմի նորմալ աճին, բարձրացնում են դիմադրողականությունը։ Գազարը բարելավում է մարսողությունը, հայտնի է նաև որպես ճիճվաթափ միջոց։ Գազարով հյութ են պատրաստում, որը ցանկալի է ըմպել խնձորի հյութի հետ խառնած, կամ 1 թ/գդ բուսայուղը խառնել 1 բաժակ գազարի հյութի հետ և ըմպել։ Գազարով ապուրներ, սոուսներ և աղցաններ են պատրաստում։ Դրանցից լավագույնները սիրով ներկայացնում ենք Ձեզ.

Աղցան-Միմոզա-1
Աղցան Միմոզա
լյարդ գյուղական ձևով
Լյարդ՝ գյուղական ձևով
իտալական ապուր
«Մինեստրոնե»՝ իտալական ապուր
Ձկնապուր իշխանով
Աղցան «Անակնկալ»
Դդմիկով խավիար
Սաբջի
boxkov-gazarov-axcan
Բանջարեղենային աղցան
havi-msov-banjareghenov-rulet
Հավի մսով և բանջարեղենով ռուլետ
havi-msov-axcan-brazilakan-dzevorv
Հավի մսով աղցան բրազիլական ձևով
xozapuxtov-panrov-axcan
Խոզապուխտով և չիպսով աղցան
vinegret-jerocum
Վինեգրետ ջեռոցում
...45...10...