գազար

թարգմանություն՝ на русском - морковь, in English - carrot

Գազարը վիտամիններով հարուստ անփոխարինելի դիետիկ մթերք է։ Լայնորեն օգտագործվում է դիետիկ և բուժական սննդակարգի մեջ։

Առավել հյութալի են գազարի հաստ, կարճ պտուղները (կարոտել)։ Գազարը և դրա հյութը նպաստում են օրգանիզմի նորմալ աճին, բարձրացնում են դիմադրողականությունը։ Գազարը բարելավում է մարսողությունը, հայտնի է նաև որպես ճիճվաթափ միջոց։ Գազարով հյութ են պատրաստում, որը ցանկալի է ըմպել խնձորի հյութի հետ խառնած, կամ 1 թ/գդ բուսայուղը խառնել 1 բաժակ գազարի հյութի հետ և ըմպել։ Գազարով ապուրներ, սոուսներ և աղցաններ են պատրաստում։ Դրանցից լավագույնները սիրով ներկայացնում ենք Ձեզ.

befstroganov
Հավի մսով և բանջարեղենով Բեֆստրոգանով
zatiki-axcan-hskayakan-dzu
Աղցան ”Հսկայական ձու”
Ձվով տարտալետկա
lconvac-dzuk
Լցոնված ձուկ
Աղցան ”Արևածաղիկ”
yegiptacorenov-axcan
Եգիպտացորենով և չորահացով աղցան
snkov-pirog
Սնկով պիրոգ
tapakac-kartofil-banjarexenov
Տապակած կարտոֆիլ բանջարեղենով
havi-bud-banjarexenov
Հավի բուդ բրնձով և բանջարեղենով
axcan-kaxambov-yegiptacorenov
Աղցան կաղամբով և եգիպտացորենով
Իտալական աղցան
lavash-havi-msov-banjarexenov
Լավաշ հավի մսով ու բանջարեղենով
...56...10...