գազար
թարգմանություն՝ на русском - морковь, in English - carrot
Գազարը վիտամիններով հարուստ անփոխարինելի դիետիկ մթերք է։ Լայնորեն օգտագործվում է դիետիկ և բուժական սննդակարգի մեջ։
Առավել հյութալի են գազարի հաստ, կարճ պտուղները (կարոտել)։ Գազարը և դրա հյութը նպաստում են օրգանիզմի նորմալ աճին, բարձրացնում են դիմադրողականությունը։ Գազարը բարելավում է մարսողությունը, հայտնի է նաև որպես ճիճվաթափ միջոց։ Գազարով հյութ են պատրաստում, որը ցանկալի է ըմպել խնձորի հյութի հետ խառնած, կամ 1 թ/գդ բուսայուղը խառնել 1 բաժակ գազարի հյութի հետ և ըմպել։ Գազարով ապուրներ, սոուսներ և աղցաններ են պատրաստում։ Դրանցից լավագույնները սիրով ներկայացնում ենք Ձեզ.
Հավի փափկամսով ֆրանսիական աղցան
Մսով գուսարիկներ
Սկանդինավյան Ռագու
Պաստա Բոլոնեզ սոուսով
Բրինձ բանջարեղենով
Գազարով և խնձորով «քաղցր երշիկ»
Խոզի միս սոյայի սոուսով և բանջարեղենով
Եգիպտացորենով աղցան
Աղցան հավի մսով և լոբով
Մսով ռուլետ բրնձով և բանջարեղենով
Աղցան ”Կարիբյան”
Նախուտեստ տավարի լեզվով