գազար
թարգմանություն՝ на русском - морковь, in English - carrot
Գազարը վիտամիններով հարուստ անփոխարինելի դիետիկ մթերք է։ Լայնորեն օգտագործվում է դիետիկ և բուժական սննդակարգի մեջ։
Առավել հյութալի են գազարի հաստ, կարճ պտուղները (կարոտել)։ Գազարը և դրա հյութը նպաստում են օրգանիզմի նորմալ աճին, բարձրացնում են դիմադրողականությունը։ Գազարը բարելավում է մարսողությունը, հայտնի է նաև որպես ճիճվաթափ միջոց։ Գազարով հյութ են պատրաստում, որը ցանկալի է ըմպել խնձորի հյութի հետ խառնած, կամ 1 թ/գդ բուսայուղը խառնել 1 բաժակ գազարի հյութի հետ և ըմպել։ Գազարով ապուրներ, սոուսներ և աղցաններ են պատրաստում։ Դրանցից լավագույնները սիրով ներկայացնում ենք Ձեզ.

Նախուտեստ տավարի մսով և գազարով

Ամանորյա ռուլետ խոզի մսից

Տավարի միս ` համեմունքներով

Ռուլետ սև թոքով

Աղցան մարինացված բանջարեղենով

Բանջարեղենով միս չինական ձևով

Պերլովկա մսով և սնկով

Ռուլետ ոչխարի մսով

Ռագու տավարի մսով և սնկի խմորագնդիկներով

Գազարով չիզքեյք

Գազարով տակոս

Խավիար սմբուկի