գետնանուշ
թարգմանություն՝ на русском - арахис, in English - peanut
Գետնանուշը պատկանում է լոբազգիների ընտանիքին։ Ընկուզեղենի շարքում կանանց համար ամենաօգտակար ընկույզը գետնանուշն է: Պատճառն այն է, որ այն կրճատում է շաքարային դիաբետով հիվանդանալու հավանականությունը` շաքարի քանակը արյան մեջ նվազեցնելով: Օրական 50-60գր գետնանուշ օգտագործելու դէպքում արյան մեջ ավելանում է օգտակար խոլեստերինի պարունակությունը: Բացի այդ, գետնանուշը բարձրացնում է կենսական ուժերը:
Ասիական խոհանոցում գետնանուշով սոուսներ, մսային, բանջարեղենային ուտեստներ և խորտիկներ են պատրաստում։
Գետնանուշը լայնորեն կիրառվում է հրուշակեղենի արտադրության մեջ` շոկոլադ, ռուլետներ, մածուկներ, հալվա և տորթեր, որոնց բաղադրատոմսերը հուսով ենք կհետաքրքրեն Ձեզ.

Սերուցքային կրեմով ու բանանով տորթ

Գետնանուշով չիզքեյք

Շոկոլադե կեքս

Գետնանուշով թխվածքաբլիթ

Մյուսլի չրերով

Գետնանուշի կարագ

Տորթ շոկոլադե մուսսով և նուտելլայով

Կաթ ընկույզներից

Թխվածքաբլիթ «Սնիկերս»

Շոկոլադե տորթ-բեզե

Շտրուդել – փախլավա

Շոկոլադե տորթ ընկուզային բեզեով