գետնանուշ
թարգմանություն՝ на русском - арахис, in English - peanut
Գետնանուշը պատկանում է լոբազգիների ընտանիքին։ Ընկուզեղենի շարքում կանանց համար ամենաօգտակար ընկույզը գետնանուշն է: Պատճառն այն է, որ այն կրճատում է շաքարային դիաբետով հիվանդանալու հավանականությունը` շաքարի քանակը արյան մեջ նվազեցնելով: Օրական 50-60գր գետնանուշ օգտագործելու դէպքում արյան մեջ ավելանում է օգտակար խոլեստերինի պարունակությունը: Բացի այդ, գետնանուշը բարձրացնում է կենսական ուժերը:
Ասիական խոհանոցում գետնանուշով սոուսներ, մսային, բանջարեղենային ուտեստներ և խորտիկներ են պատրաստում։
Գետնանուշը լայնորեն կիրառվում է հրուշակեղենի արտադրության մեջ` շոկոլադ, ռուլետներ, մածուկներ, հալվա և տորթեր, որոնց բաղադրատոմսերը հուսով ենք կհետաքրքրեն Ձեզ.
Շոկոլադե փխրուն թխվածքաբլիթ
Ռուլետ ջեմով և գետնանուշով
Շոկոլադե տարտ կարամելով
Տորթ հաղարջով և թավշյա բիսկվիթով
Տորթ Սնիկերս
Քունջութով և խուրմայով շոկոլադե աղանդեր
Շոռակարկանդակ խտացրած կաթով
Տավարի միս “Վելինգթոն”
Գետնանուշով փախլավա
Շոկոլադե թխվածքաբլիթներ
Գետնանուշով պաստա (Арахисовая паста)
Գետնանուշով “Շերբեթ”