գինի
թարգմանություն՝ на русском - вино, in English - wine
Գինին յուրաքանչյուր ուտեստին յուրահատուկ համ է հաղորդում: Գոյություն ունեն տարբեր գինիներ, որոնք տարբերվում են իրենց համերով` քաղցր, դառը, կիսաքաղցր, չոր, կիսաչոր: Վերջիններս լինում են սպիտակ ու կարմիր: Մեծ նշանակություն ունի գինու հնեցումը. որքան հին է գինի, այնքան նրա համն առավել անզուգական է:
Հաճախ գինին ավելացնում են կերակուրների մեջ, իսկ երբեմն նաև դրանով տարբեր ուտեստներ են խաշում և շոգեխաշում: Եթե ցանկանում եք ընդգծել ուտեստի համը, ապա գինին խորհուրդ է տրվում ավելացնել վերջում: Իսկ որպես ալհոկոլային ըմպելիք, գինին մատուցում են ուտեստների հետ, որպեսզի այն ավելի ընդգծի վերջիններիս նուրբ համը:
Փորձեք մեր առաջարկած ուտեստներն ու ըմպելիքները, որոնք գինի են պարունակում:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/tiramisu-15-420x400.jpg)
Տիրամիսու
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/msov-sujux-5-420x400.jpg)
Մսով սուջուխ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/ddumov-karkandak-msayin-mijukov-7-420x400.jpg)
Դդումով կարկանդակներ մսային միջուկով