գինի կարմիր
թարգմանություն՝ на русском - красное вино, in English - red wine
Կարմիր գինին ամենանրբաճաշակ խմիչքներից է համարվում: Կարող ենք առանձնացնել պորտուգալական Պորվեյնը, ֆրանսիական Կագորը, հայկական Վերնաշենը և Արենին:
Այն ոչ միայն համեղ է, այլև`օգտակար: Գինին ստացվում է խաղողի կամ մրգա–պտղային հյութի ամբողջական կամ մասնակի խմորման միջոցով: Բժիշկների կարծիքով, եթե օրական օգտագործենք մեկ բաժակ կարմիր չոր գինի,ապա հաջող կպայքարեք արյան խցանումների դեմ:
Կարմիր գինի օգտագործում են նաև խոհարարության մեջ: Այն հրաշալի համադրվում է մսային կերակուրների հետ: Սովորաբար միսը մարինադ դնելու համար խորհուրդ են տալիս օգտագործել քիչ քանակությամբ կարմիր գինի, քանի որ այն յուրահատուկ փափկություն ու համ է հաղորդում: Բացի այդ, կարմիր գինին օգտագործում են նաև սոուսների պատրաստման մեջ: Փորձեք սնկային կերակուրները համադրել գինու հետ. արդյունքը կապշեցնի Ձեզ:
Այն բաղադրատոմսերը պատրաստելու համար Ձեզ անհրաժեշտ կլինի կարմիր գինի:
![տավարի-միս-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/01/տավարի-միս-1.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/angliakan-hovvakan-pirog-5-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/arbac-tandz-6-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/04/ginov-sous-beurre-rouge-msi-hamar-5-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/04/soxov-marmelad-7-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/xozi-misy-snkov-6-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/dzuk-ishxan-fransiakan-dzevov-7-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/bujenina-msayin-asorti-8-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/11/sous-boloneze-7-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/glintveyn-5-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/makaronov-utest-10-420x400.jpg)