գինի սպիտակ

թարգմանություն՝ на русском - белое вино, in English - white wine

Սպիտակ գինիներից կարող ենք առանձնացնել Սապերավին, Իջևանի սպիտակ գինին, պորտուգալական Մադերան, իսպանական Խերեսը, Մալագան, հունգարական Տոկայը և այլն:
Սպիտակ գինին հագեցնում է ծարավը, խթանում սրտի մկանների, թոքերի աշխատանքը, կարգավորում է նյութափոխանակությանն ու խորհուրդ է տրվում հաճախ օգտագործել սակավարյունության ժամանակ:

Վերջինս լայն կիրառում ունի նաև խոհարարության մեջ: Սպիտակ գինին օգտագործում են մսային ու ձկնային կերակուրները տապակելու համար: Այն հրաշալի համադրվում է ծովամթերքների հետ: Սպիտակ գինին յուրահատուկ համ է հաղորդում սոուսներին, այդ իսկ պատճառով էլ ֆրանսիական խոհանոցում հաճախ օգտագործվում է ամենահայտնի սոուսների պատրաստման մեջ:

Ձեզ ենք ներկայացնում համեղ բաղադրատոմսերը:

ֆրանսիական-աղցան-1
Կարտոֆիլով ֆրանսիական աղցան
Հավով-ու-պաստայով-ուտեստ-1
Հավով ու պաստայով ուտեստ
Անգլիական-պիրոգ-1
Անգլիական պիրոգ
Խոզի-միսը-տնական-ձևով-1
Խոզի միսը տնական ձևով
նրբաբլիթներ
Հավով ու ձվով նրբաբլիթներ
Հավ՝-խաղողի-սոուսով
Հավ՝ խաղողի սոուսով
kokosi-katov-laymov-dzuk
Լայմով և կոկոսի կաթով ձուկ
Բանջարեղենով հավի փափկամիս
havi-papkamis-snki-sousov
Հավի փափկամիս սնկի սոուսով
Խոզի միս սոյայի սոուսով և բանջարեղենով
Հավ ՝ պատրաստված խաղողով և նուշով
Տորթ բանանով և սուֆլեով
12