գինի սպիտակ
թարգմանություն՝ на русском - белое вино, in English - white wine
Սպիտակ գինիներից կարող ենք առանձնացնել Սապերավին, Իջևանի սպիտակ գինին, պորտուգալական Մադերան, իսպանական Խերեսը, Մալագան, հունգարական Տոկայը և այլն:
Սպիտակ գինին հագեցնում է ծարավը, խթանում սրտի մկանների, թոքերի աշխատանքը, կարգավորում է նյութափոխանակությանն ու խորհուրդ է տրվում հաճախ օգտագործել սակավարյունության ժամանակ:
Վերջինս լայն կիրառում ունի նաև խոհարարության մեջ: Սպիտակ գինին օգտագործում են մսային ու ձկնային կերակուրները տապակելու համար: Այն հրաշալի համադրվում է ծովամթերքների հետ: Սպիտակ գինին յուրահատուկ համ է հաղորդում սոուսներին, այդ իսկ պատճառով էլ ֆրանսիական խոհանոցում հաճախ օգտագործվում է ամենահայտնի սոուսների պատրաստման մեջ:
Ձեզ ենք ներկայացնում համեղ բաղադրատոմսերը: