գինի սպիտակ
թարգմանություն՝ на русском - белое вино, in English - white wine
Սպիտակ գինիներից կարող ենք առանձնացնել Սապերավին, Իջևանի սպիտակ գինին, պորտուգալական Մադերան, իսպանական Խերեսը, Մալագան, հունգարական Տոկայը և այլն:
Սպիտակ գինին հագեցնում է ծարավը, խթանում սրտի մկանների, թոքերի աշխատանքը, կարգավորում է նյութափոխանակությանն ու խորհուրդ է տրվում հաճախ օգտագործել սակավարյունության ժամանակ:
Վերջինս լայն կիրառում ունի նաև խոհարարության մեջ: Սպիտակ գինին օգտագործում են մսային ու ձկնային կերակուրները տապակելու համար: Այն հրաշալի համադրվում է ծովամթերքների հետ: Սպիտակ գինին յուրահատուկ համ է հաղորդում սոուսներին, այդ իսկ պատճառով էլ ֆրանսիական խոհանոցում հաճախ օգտագործվում է ամենահայտնի սոուսների պատրաստման մեջ:
Ձեզ ենք ներկայացնում համեղ բաղադրատոմսերը:
![ֆրանսիական-աղցան-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/04/ֆրանսիական-աղցան-1.jpg)
![Հավով-ու-պաստայով-ուտեստ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/Հավով-ու-պաստայով-ուտեստ-1.jpg)
![Անգլիական-պիրոգ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/11/Անգլիական-պիրոգ-1.jpg)
![Խոզի-միսը-տնական-ձևով-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/11/Խոզի-միսը-տնական-ձևով-1.jpg)
![նրբաբլիթներ](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/նրբաբլիթներ-.jpg)
![Հավ՝-խաղողի-սոուսով](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/Հավ՝-խաղողի-սոուսով-գլխավոր.jpg)
![kokosi-katov-laymov-dzuk](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/04/kokosi-katov-laymov-dzuk-8-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/03/havi-papkamise-banjarexenov-6-420x400.jpg)
![havi-papkamis-snki-sousov](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/03/havi-papkamis-snki-sousov-7-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/01/havi-mis-soyayi-sousov-banjarexenov-5-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/12/hav-xaxoxov-nushov-10-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tort-bananov-sufleov-11-420x400.jpg)