գինի սպիտակ

թարգմանություն՝ на русском - белое вино, in English - white wine

Սպիտակ գինիներից կարող ենք առանձնացնել Սապերավին, Իջևանի սպիտակ գինին, պորտուգալական Մադերան, իսպանական Խերեսը, Մալագան, հունգարական Տոկայը և այլն:
Սպիտակ գինին հագեցնում է ծարավը, խթանում սրտի մկանների, թոքերի աշխատանքը, կարգավորում է նյութափոխանակությանն ու խորհուրդ է տրվում հաճախ օգտագործել սակավարյունության ժամանակ:

Վերջինս լայն կիրառում ունի նաև խոհարարության մեջ: Սպիտակ գինին օգտագործում են մսային ու ձկնային կերակուրները տապակելու համար: Այն հրաշալի համադրվում է ծովամթերքների հետ: Սպիտակ գինին յուրահատուկ համ է հաղորդում սոուսներին, այդ իսկ պատճառով էլ ֆրանսիական խոհանոցում հաճախ օգտագործվում է ամենահայտնի սոուսների պատրաստման մեջ:

Ձեզ ենք ներկայացնում համեղ բաղադրատոմսերը:

Իտալական ուտեստ «Տիմբալ» սմբուկով
Սպագետտի բոլոնեզ
Հունական ուտեստ ”Մուսակա”
Ռիզոտտո սնկով
Ձուկ իշխան ֆրանսիական ձևով
Դեղձով աղանդեր
Կարտոֆիլով աղցան
Ձմերուկով ժելե
Բեկոնով սպագետտի
12